Fricamping,  Värmland

Karlstad

Första snön är tidig i år.

Det snöade då vi började närma oss Karlstad, vårt tillhåll för helgen. Inte jättemycket men tillräckligt för att det skulle lägga sig ett lager vitt på marken. Vi hade redan hunnit sätta på dubbdäck och kunde lugnt ta oss fram utan missöden. Det enda missöde vi gjorde var att parkera längst ner i hörnet på Färjestadstravets stora parkering. Jag hade inte ens hunnit ställa fram en ljuslykta innan första bil började sladda i nysnön på den inbjudande, nästan tomma, parkeringen. Majk hade redan då vi kom sagt att ”här kommer det lekas i natt” men jag fattade inte förrän jag såg bilarna vad han menade. Suck! Eftersom vi stod precis i en av ”racerbanans” kurvor kände jag en viss oro för att nån förare skulle tappa kontrollen över sitt fordon. Vi rangerade om. Inte mycket men i alla fall så att vi inte skulle behöva vakna av en Volvo i sidan av husbilen. Vakna gjorde jag ändå. Först vid 02 (jag låg vaken och surfade till 03:30) och sedan igen vid 07:30. Suck! Ja, ja….natten hade åtminstone inte kostat oss nåt då det inte gick att betala i p-automaten. Det hade dessutom varit svårt att avgöra hur mycket vi hade behövt betala då snön dolde hur många p-rutor vi tog upp då vi stod parkerade längst med fickorna.

Att vi hade valt att åka till Karlstad var för att besöka Carlstad Beer & Whiskey Festival. Eftersom vi inte visste hur välbesökt mässan skulle bli (Orup spelade dessutom i Löfbergs Arena och använder samma parkeringar som travet) kände vi oss tvungna att parkera lite mer genomtänkt inför eftermiddagen och kvällens begivenheter. Vi valde denna gång att ställa oss på bussparkeringen intill Klarälven, som rinner precis utanför arenan. Denna parkering hade betydligt finare utsikt och vi skulle inte bli störda av sladdande bilar.

När vi var nöjda med platsen och hade betalat 40:- för ett dygns parkering tog vi buss 6 de få hållplatserna ner på stan och shoppade sedan i ett par timmar. Karlstad är en riktigt trevlig shoppingstad med många butiker väl grupperade runt Stora Torget. När vi kände oss nöjda med shoppingen tog vi bussen tillbaks. Nu i sällskap med många festivalbesökare eftersom klockan började närma sig 13 och mässans öppnande. Då vi gissade att det skulle bli mer folk ju längre eftermiddagen led slängde vi bara in våra påsar i bilen och gick sedan de korta metrarna till travet och började vårt öl- och whiskeyprovande….eller, Majk gjorde det. Jag gick mest med som sällskap fram till jag hittade Amarone-utställaren. Där tittade jag sedan förbi med jämna mellanrum. Förutom en sväng ut till husbilen för att äta middag tillbringade vi kvällen bland småglas och whiskeykunniga. När vi väl kröp i säng hade snön töat bort men en kraftig vind ruskade istället husbilen så att jag hade svårt att sova. Den här helgen blev jag ovanligt outvilad. Tur det kommer fler helger.

4/11-6/11 2016

Kommentera gärna, tack!