Campingplats,  Dalarna,  Fricamping,  Uppland

Dala Winter-tour

Vi fortsatte vår Dala Winter-tour på fredagen. Ja, redan på torsdagen kontaktade jag vår kompis Micke som jobbar för Nordic Camping. Vi ville återbesöka Lugnet (vi campade där med vår första husvagn, en Polar 550, för närmare 15 år sedan) och han såg självklart till att vi fick en plats inne på campingen som numer tillhör Nordics kedja.

Innan vi åkte till campingen sökte vi upp den gasolförsäljare, några kilometer söder om Falun, som säljer gasol i ”lösvikt”….med slang som nådde ut till vår husbil. Vi skulle förvisso stå med el denna natt och hade dagen innan toppfyllt vår lösa flaska, men vi ville ändå fylla upp vår helt tomma flaska nu när möjligheten fanns inom räckhåll.

Det går åt en hel del gasol då vi ”fricampar”. Vi snittar nånstans runt 3 kilo/dygn när vi campar utan el under vinterhalvåret. Kylskåp och spis drar inte så mycket utan det är för att ha det varmt och gosigt inne som det går åt gasol. Vi har nattsänkning, på cirka 19 grader, inställt via timer då vi sover bättre när det är lite svalare (det kan bli hiskeligt varmt i sängen annars), men dag- och kvällstid står termostaten på 23,5 grader för att jag ska vara nöjd.

När vi hade backat husbilen på plats tog vi först en promenad på campingen. Det skulle vara nån cup denna helg så campingen var välbelagd. Det fanns även rätt gott om säsongare, som dock inte dök upp förrän senare på fredagskvällen. Vi fortsatte vår promenad på Lugnets sportanläggning. Micke, kompisen, hade dagen innan förkunnat att så gott som alla Riksidrottsförbundets sporter går att bedriva där. Vi såg dock bara några bandyspelare samt en hel del skidåkare men hoppbackarna stod helt oanvända, även denna gång. Det var blåsigt och kallt ute, efter vår uppfriskande promenad stängde vi in oss i husbilen, åt middag, spelade tärning, kollade på tv och laddade inför morgondagen då vi hade bokat plats på Camp Smedjan och umgänge med Pia & Stefan.

Lördagen skriver jag litet om. Ni som känner oss vet att vi åt och drack gott, och framförallt körde music quiz på högsta volym hela natten.

5/1-7/1 2018

Kommentera gärna, tack!