Dalarna,  Fricamping,  Ställplats

Dalarna

För flera månader sedan frågade Pia och Stefan om vi ville följa med dem på konsert i Falun. Självklart ville vi det. Biljetter inköptes. Nu hade biljetterna mognat klart och konserthelgen var kommen. För att få lite fredagsmys bestämde vi att övernatta bara ett par timmar hemifrån. Folkets park i Hedemora erbjöd ställplats med tillgång till el för en swishad hundralapp. Perfekt!

Vi kom fram strax innan åtta, åt middag och blev sedan sittande inne hos Pia och Stefan till…..alldeles för sent. Dagen efter drog vi vidare utan att ha sett något mer än utsidan av Folkets hus i Hedemora.

Vi kom fram till Falun strax efter lunch. Vi parkerade precis utanför konsertlokalen (Magasinet, intill tågstationen), betalade 110:- i p-avgift för ett dygn och promenerade sedan ner på stan för lite gott att äta på Pitchers. Några timmar senare satt vi åter i vår husbil och laddade inför kvällens konsert.

Bara minuter före 20 visade vi upp våra biljetter och tog plats, riktigt nära scenen, för att titta och lyssna på förbandet Discopunk. Det var ett riktigt roligt band och trots att vi aldrig hade hört dem innan diggade vi till deras låtar.

Strax efter 21 klev så kvällens stjärnor, Mando Diao, ut på scenen i den lilla lokalen. Jag är långt ifrån ett fan men hade ändå en otroligt bra upplevelse. Konserten blev intim, gruppen kändes extra tänd så här på hemmaplan och många låtar var riktigt bra. Efter lite vickning i husbilen somnade vi nöjda. Bra initiativ Pia och Stefan!

På söndagen valde vi att åka hemåt genom Malingsbo-Klotenområdet för att spana in några fina fricampingområden. Vi får väl se om jag bloggar om dem framöver.

20/10-22/10 2017

Kommentera gärna, tack!