Östergötland,  Ställplats

Göta Kanal:ish

Vardag igen! Majk har börjat jobba (hans vecka gick sååååå lååååångsaaaamt) medan jag fortfarande har semester (min vecka gick må…..fredag). Fem nätter sov vi hemma sen pockade husbilen åter på vår uppmärksamhet. Ut och rulla!

Bara två timmar hemifrån ligger Sankt Annas skärgård. Ett lagom avstånd en fredagskväll i juli. GPS:en sattes in på Stegeborg slottsruin. Där skulle det finnas en ställplats med gott om platser, något vi försöker ha koll på fredagskvällar under högsäsong. Mycket riktigt, det fanns många platser kvar. Både på den del som har el men även på den parkeringsdel, utan el, som vi valde (för ett trevligare läge). I restaurangen borta vid slottet betalade vi 200 kronor för en övernattning. Vi åt vår medhavda sushi, tog en promenad ute på den lilla ön intill ställplatsen och spelade sedan tärning tills det mörknade. Detta var en otroligt lugn ställplats. Det enda som störde natten var de fåglar som, till och från, drömde om krokodiler.

Medan vi åt frukost under vår markis började parkeringen fyllas med bilar tillhörande båttur-sugna. Ett beslut behövde tas. Rulla vidare nu eller stanna och bli inparkerade. Vi valde att förflytta oss. Första tanken var att fortsätta ut mot Sankt Annas skärgård men jag hade, bara 25 minuter bort, hittat en liten ställplats längst Göta Kanal som lockade. Vi åker och kollar!

En halvtimme senare betalar vi 150:- för en övernattning vid Brådtom sluss. Precis intill kanalen och slussen rangerar vi och blir sedan, förutom en fika på slusscaféet, sittandes i solen utanför vår husbil. En fantastisk miljö, god mat och dryck, lite samtalande med båtfolk och skadeglada skratt när jag spöar Majk i kortspel gång på gång. En superhärlig lördag, helt enkelt.

När vi lämnar Brådtom på söndagsförmiddagen möter vi en norsk husbil på den trånga tillfartsvägen längst kanalen. De vinkar glatt åt oss och vi gör tummen upp till dem. Nu får de nåt att skriva hem om. 👍🏻

20-22/7 2018

Kommentera gärna, tack!