Fricamping,  Östergötland,  Skåne,  Småland,  Ställplats

HEJA SVERIGE FRISKT HUMÖR!

Hemma igen. Det känns bra. Vi har haft jättebra semesterveckor och vi har, som vanligt, sagt att vi testar nåt annat nästa år…….och ändå. Vad sjutton! Igår kväll, klockan 21:11, efter en dag med toppnoteringen 32 grader hämtade jag en kofta till mig och en filt till Neo. Va?

När vi i torsdags förmiddag lämnade Tyskland hade vi ställt in GPS:en på Persköp ställplats utanför Örkelljunga. Resan dit gick smärtfritt. Trots en halvtimme i kö för att ta oss genom den danska tullen, då vår polis (politi) var nitisk och genomsökte alla fordon i sin kö, rullade det på bra genom Danmark och över Öresundsbron. I år tullade jag till och med in hunden i förväg eftersom jag innan vi åkte på semester hade gjort ett inlogg på tullens hemsida och fått ett formulär i mailen att fylla i när jag visste var och när vi skulle återvända till Sverige. Det var bara tre, fyra uppgifter de ville ha (jag fyllde i medan vi körde över bron) så när vi passerade den svenska tullen hade jag ett införselnummer som gjorde att vi kunde köra på grönt med gott samvete.

Vid fyra checkade vi in på Persköp, valde ut en plats vi tyckte såg mysig ut och betalade 180 kronor för en natt. Sedan blev vi sittande utanför husbilen till midnatt. Morgonen efter packade vi ihop igen. Persköp ligger fint men det rådde vattenbrist i både brunnar och sjön (jag gissar att det var därför det luktade dynga hela tiden) och det var alldeles för lugnt och tyst för oss. Vi drog vidare.

Från Örkelljunga var det bara ett par timmar upp till Gislaved, där min svärfar bor. Vi övernattade på hans parkering. En trevlig eftermiddag och kväll med mat, prat, skratt och kortspel så var det plötsligt lördag. Sista campingdygnet för denna semester. Vi fortsatte norrut.

Medan vi åkte satt jag och ondgjorde mig, i en husbilsgrupp på Facebook, över att det är i det närmaste omöjligt att få en svensk ställplats på en lördag då andra ofta väljer att boa in sig över hela helgen. Döm om min förvåning när vi rullar in på Carlsborgs segelsällskaps ställplats i Karlsborgs hamn och får en plats på första parkett. Okej, egentligen var det nog ingen anordnad plats och el fanns det bara på de uppmärkta platserna men andra stod redan intill oss så vi norpade den öppna ytan mellan två husbilar och gick bort till servicehuset och betalade de önskade 180 kronorna. Pengar in för dem, bra övernattning för oss!

Vi rangerade sedan med både markis, matta och möbler. Förutom en promenad bort till glasskiosken hängde vi i skuggan under markisen tills vi blev tvungna att gå in för att vi höll på att blåsa bort.

Jag har imorse, med ett litet stick i hjärtat, diskat bort alla kalkränder ur kastrullerna. Vi ska bara stanna och handla mat sedan är äventyret slut för denna gång. Nu väntar härliga helgresor i Sverige. Borta bra men hemma är inte fy skam det heller. ❤️

12-15/7 2018

Kommentera gärna, tack!