Det porlade friskt mellan sjöarna.
Campingplats,  Närke

Mell….Oh, hörde Du nåt?

Vi har skapat en liten melodifestivaltradition med Micke & Patric och Pia & Stefan. Tyvärr fick Pia och Stefan förhinder i år, men vi andra sa att vi kör ändå. Upplägget är att vi äter förrätt hos en, varmrätt hos nästa och ja, efterrätt hos den tredje. Det konceptet föll då vi bara var två par, alltså tänkte vi nytt i år. Spännande!

Efter jobbet på fredagen körde vi mot Örebro och First Camp Ånnaboda. Där har vi varit många gånger (till och med haft säsongsplats) men inte i First Camps regi. Campingen är både uppfräschad och till- och ombyggd. Campingen ligger fint, det är härligt att den får lite kärlek igen.

Micke och Patric hade hunnit fram före oss. De hade varit upp till receptionen och löst ut nycklar och passerkort. När vi kom fram kunde vi gå direkt till dukat bord. M&P bjöd på sushi. Sådana vänner håller man hårt. ❤️
Vi blev sedan sittandes inne hos dem innan vi tog natt. 

På lördagsförmiddagen tog vi det lugnt men mitt på dagen gick vi alla en hundpromenad runt sjön. Det är jättemysigt att promenera runt Ånnabodasjön. Asfalterad och bred väg, många mysiga picknickbord att ta en fikapaus vid och grillplatser utspridda runt sjön. Solen som var så härlig på fredagen hade gömt sig denna lördag men det var ändå skönt ute och vi tog en ”fikapaus” på vårt sätt innan vi återvände till campingen. 

Hundarna var helt slut efter vår långpromenad men vi var sugna på fler aktiviteter. Först gjorde vi en ölprovning där beskan i ölet lyftes fram genom grundsmakerna. Det var en riktigt intressant provning även om den var lättsam med mycket skratt. Sedan var vi hungriga, och då grillade hamburgare stod på menyn packade vi på oss ytterkläder igen och gick ut för att både laga och äta middag. Proppmätta bullade vi upp ytterligare en provning. Nu med italienska rödviner. Man kunde tro att vi efter bubbel, öl, jäger, ännu mer öl och lite vin skulle ha svårt att skilja vinerna åt, men det var verkligen inga problem. Vi hade lite olika åsikter men till slut stod ett vin som segrare och det ”förlorande” vinet låg utspillt över både bord och stolar. 😱

Jösses, nu blev det bråttom! Det var melodifestivalen som var helgens begivenhet, nu höll vi på att missa den. När vi till slut slog oss ner framför tv:n och våra ost- och charkbrickor hade tävlingen redan dragit igång. Trots blinkande hatt och rosa boa kan jag så här i efterhand inte påstå att jag lyssnade på låtarna med ens ett halvt öra. Det pågick något färgsprakande på tv:n medan vi mumsade, skrattade och pratade om allt annat än melodifestivalen. 

När lördagen hade blivit långt in på söndagen och snön vräkte ner gick vi till slut till sängs. Det hade varit en superhärlig dag men nu tog paltkoman nästan livet av oss och vi sov ända till repet drogs i Smågan. 

Tack Micke och Patric för en rolig helg. Vi lär ses innan men jag ser redan fram emot nästa års mellocamping. 

2 kommentarer

Kommentera gärna, tack!