Fricamping,  Södermanland

Julmarknad i Julita

Egentligen för tidigt, men det spelar nog ingen roll vad jag tycker, det är julmarknad på Julita så här tidigt varje år.

Efter en föredömligt kort resa var vi framme på min favoritställplats, Julita. Middag och tv-tittande i husbilen en fredagskväll är avkoppling för mig. Den här gången hade vi sällskap av många andra ekipage. De flesta var utställare till marknaden men det var ändå trevligt att ha lite liv och rörelse omkring oss.

Morgonen efter hör vi hur det börjar fyllas upp med bilar på parkeringen. När vi drar undan vinterdraperiet upptäcker vi att vi har blivit inparkerade av en skåpbil. Snopet! Vi hade några dagar tidigare planerat att besöka julmarknaden på förmiddagen och sedan dra vidare på eftermiddagen. Som tur är hade vi ändrat de planerna då Pia och Stefan var på väg att sluta upp. När de dök upp strax efter lunch gick vi in på området och klämde och kände på hemslöjd och annat julmarknadsaktigt innan vi återvände till våra mysiga husbilar för mycket, mycket lite music quiz.

Dagen efter, när vi hade mottagit ett par gjutjärnsljusstakar av en skamsen skåpbilsägare (han hade åkt ifrån Julita med en vän och lämnat oss inparkerade hela natten) lämnade vi Julita på förmiddagen för att inte bli fast igen. Vi var dock inte färdiga med varandra utan stannade till vid Stora Sundby för en härlig höstpromenad i slottsträdgården. Vi hann även med en fika i solen innan vi skildes åt för denna gång.

28/10-30/10 2016

Kommentera gärna, tack!