Fricamping,  Närke,  Värmland

Kontrasternas helg

Jag är ett stort Bowie-fan, åtminstone av hans musik fram till 1983, och jag tycker att DiLeva är en rätt festlig prick med bra känsla, även om jag inte är jätteintresserad av hans musik. DiLeva turnerade runt med Bowies låtar. Bra kombo, det skulle vara spännande att lyssna på. 👍 Efter en blänkare på Facebook visade det sig att Katarina och Magnus också gillar Bowie. Vi hade inte setts på flera år men nu hade vi bokat upp en helg tillsammans.

Sena, som vi som vanligt var, hade Magnus och Katarina hunnit till Karlstad före oss. Efter ett par varv runt Nöjesfabriken hade de hittat en stor parkering på baksidan av konsertlokalen. När vi sladdade in 40 minuter innan konsertstart blev vi bjudna på lite snaskigt och ett glas vin inne hos M&K innan vi stegade bort till ingången. Precis lika överraskad som vanligt över hur bra biljetter vi hade bänkade vi oss på rad 2 och DiLeva steg ut på scenen. En och en halv timme senare valde vi att ta en öl i en av barerna istället för att trängas i garderoben med alla andra. Efter en stund började vi urskilja annan musik än den från den intilliggande bowlinghallen med discomusik. Vad var det? Det lät ju nästan som livemusik? Vi kollar!

På andra sidan väggen öppnades en stor festlokal upp. En häftig bar ovanför allting, blommor hängandes från taket, avsatser med barbord, ett jättestort golv överfyllt med ryggar och på scenen tysk, urgammal hårdrock i form av UDO. Inte precis min musik men stämningen var fantastisk och ljudnivån hög. Det gick inte att motstå att ryckas med. Vi head bangade (eller jag skakade lite på mitt uppsatta hår), trängdes i baren och applåderade den ena usla låten efter den andra. Till slut fick vi nog. Ytterligare ett band skulle upp på en av scenerna i Nöjesfabriken men vi var nu hungriga och rätt trötta på hög musik. Vi avrundade kvällen inne hos M&K med ost och kex.

För 50 kronor övernattade vi sedan på krypavstånd från kvällens begivenhet. Tågrälsen som låg precis intill störde inte förrän morgonen efter. Det gjorde i och för sig inget. Vi kom upp i bra tid och kunde innan förmiddagen var slut rulla vidare.

M&K bor i Stockholm, vi i Eskilstuna. Alltså valde vi att köra österut då halva helgen nu hade passerat. Trakten runt Örebro kändes lagom. Strax utanför Kumla i området Kvismaren hittade vi ett naturreservat med flera parkeringar för fågelskådare. Då vinden var isig och det hängde regn i luften var det bara ett par tappra fiskare som stod och frös vid kanalen. Vi störde ingen där vi backade upp längst in på parkeringen.

Efter ett par räkmackor tog vi en promenad på området. Upp på en stor kulle och sedan ned från densamma. Vi stretade oss även bort till ett välbyggt vindfång för fågelskådning. Dock väldigt lite att skriva hem om därifrån. När dag hade blivit kväll grillade vi smaskig middag och spelade sedan tärning tills ögonen gick i kors.

När vi körde hemåt på söndagen konstaterade vi att helgen verkligen hade bjudit på kontraster. Gapig hårdrock och öl i plastglas mot ett tvärtyst naturreservat och champagne. Husbilen ger oss så häftiga upplevelser. ❤️

15-17/3 2019

2 kommentarer

 • Reiselinda

  Låter som en jättetrevlig helg med gott och blandat! Vi som bara kör tre säsonger med husbilen hämtade äntligen hem våran i går och ska nu piffa, packa och serva den lite innan det äntligen är vår tur!

  • Majk

   Ja det var en väldigt trevlig helg i goda vänners lag, förstår att ni är sugna på att ut och åka nu. Själva gillar vi att använda husbilen väldigt mycket under vinterhalvåret, så mysigt när det snöar och är kallt utanför och man sitter inne i värmen och myser.
   Tack för kommentaren.

Kommentera gärna, tack!