Lidon i San Benedetto del Tronto.
Europa,  Italien,  Ställplats

San Benedetto del Tronto/Grottammare

Ja, typ precis mellan de två kommunerna hittade vi en ställplats bara 300 meter från sköna Adriatiska havet. Ställplatsen låg precis intill järnvägen men det såg vi inte som ett så stort bekymmer. Tuff tuff liksom, vi har ju sovit längs autobahn. 

Vi hann bara parkera bilen så hoppade vi i badkläderna och gick den korta vägen ner till den fina stranden och det varma, klara havet. Där guppade vi som två sälar i ett par timmar innan vi gick upp och duschade på ställplatsens speciella duschar (vatten i en kran uppvärmt i flera meter svart vattenslang). Där fanns inga draperier eller väggar, bara att gnida av saltvattnet för öppen ridå. 

När den heta dagen började släppa sitt grepp kickade vi oss bort till San Benedetto del Trontos fina strandpromenad för en ”fikapaus” på en av de många barerna. Vi passade även på att se den aktiva gågatan och njuta av lite normal italiensk lördag. Massor av folk i rörelse, det var endast munskydden på en del som avslöjade att vi reser i en pandemi (jag och Majk är duktiga på att använda munskydd i folkmassor och inomhus – känns inte ens konstigt…och jag kan snacka med mig själv utan att det syns 👍🏻). 

Kvällen avslutade vi sedan på ställplatsen med grillning och tärningsspel bland både italienare och tyskar (nu har vi kommit så långt norrut att vi inte är de enda utlänningarna). 

3/7 2021

Kommentera gärna, tack!