Pastor Sanfridsson
Jämtland,  Ställplats

Tännforsen

Vi började dagen med att spatsera i Östersund. Jag har inte varit där sedan barnsben men minns staden som livligare. Vi gjorde våra ärenden och drog sedan vidare. Via Frösön letade vi oss fram till E14 och vägen mot Åre. Vi behövde både fylla och tömma våra tankar. I Ytterån hittade vi en mack som bjöd på vatten och strax innan Åre fanns en rastplats som tog emot våra sopor och vår toatanks innehåll. Längs vägen stannade vi även för inköp av nygräddat tunnbröd och Åre-choklad. Nåt måste man så klart göra för bygden.

I Åre parkerade vi på den plats som i Park4Night ansåg var en bra övernattningsplats. Det var inte vi helt överens med appen om, men den dög som p-plats medan vi gjorde ”stan”. P-platsen låg precis intill Åre gamla kyrka så den fick givetvis ett besök av oss kyrkomaner. Vi tände ett par ljus för döda anhöriga, Majk klättrade i predikstolen och jag bläddrade i bland annat metall- och bikerbibeln. Fullt så där gudstrogna som vårt kyrkointresse ger sken av är vi inte, så när vi hade låst kyrkan bakom oss igen tog vi en titt på Holiday Clubs komplex. Var det dött i Östersund var det om möjligt gravstämning inne i resorten. Vi stegade istället upp på ”bygatan” där vi tog en fika (iskaffe i solskenet) och shoppade hos Peak Performance. Efter ett par rundfrågningar hittade vi även en Åre-pin innan vi gick tillbaks till vår husbil och drog vidare. 

Just nu sitter vi på parkeringen till Sveriges största vattenfall, Tännforsen. För 80 kronor får vi övernatta här i skogen intill det mäktiga fallet. Vi har under eftermiddagen och kvällen suttit i solen och lyssnat på Tegnells sommarprat, ätit tunnbrödsklämma och kämpat oss upp och ner längs gångsstigen intill det mullrande fallets vattenkaskader. Än så länge, 20:15 är det helt myggfritt (jag slog dock ihjäl en broms på Ludvigs rumpa). Det vi däremot har haft det höga nöjet att se är en liten, nyfiken mård. 💕

24-25/6 2020

Tännforsen

Kommentera gärna, tack!