Fricamping,  Södermanland

Kosläpp i Julita

Det har blivit rätt många mil de senaste resorna. Vår bilåkarlust var låg men inte campingviljan. Vi valde att åka nästgårds, till Julita 20 minuter hemifrån. Eftersom resvägen var kort fick vi en ovanligt lång fredagskväll med mys under markisen tills solen började gå ner.

På lördagen vaknade vi till strålande solsken. Tyvärr inte, i min smak, tillräckligt varmt för en utefrukost men under dagen satt vi mest tillbakalutade i våra solstolar och njöt av vårsolen.

Tidig eftermiddag fick vi finbesök av Micke & Patric. De backade in i fickan intill oss och sedan bullade vi upp en härlig brunch med småplock, smörgåstårta och go-fika. I det härliga vårvädret tog vi sedan en långpromenad inne på herrgårdsområdet (där vi blev instängda och behövde ”planka” ut). Till kvällen åt vi middag tillsammans och umgicks sedan till våra tröttmössor drogs på.

På söndagen började parkeringen fyllas vid nio. Runt tio var vi inparkerade. Strax före elva gick vi cirka halvkilometern till Julita gård för dagens stora evenemang, kosläpp. Ja, kosläppet var ju kul, i fem minuter. På tillbakavägen, då vi hade blivit påkörda av barnvagnar och knuffade av tomma picknick-korgar, vek vi av in i herrgårdsträdgården för att komma tillbaks till ställplatsen. Vi tog en fika innan vi, för tredje gången, gick in i trädgården. Nu för att gå på den inbokade ett-visningen av herrgården. När vi strax före 15 var åter till ställplatsen låg parkeringen, i det närmaste, tom. Det var bara att starta motorerna och köra hemåt efter en maklig men mycket trevlig helg.

❤️ till Micke & Patric!

PS: För att glädja Mattias kan vi även berätta att vi snittade 0:-/natt då denna ställplats är gratis. Dessutom lyckades vi pricka in den helg på året då Nordiska museet bjöd på inträdet (120x2x4=960:-). Sköna besparingar för en husbilsägare. 😜

4-6/5 2018

Kommentera gärna, tack!