Fina Krister.
Campingplats,  Uppland

”Åh, vi har hittat en så fin plats vid en sjö…

…i närheten av Skokloster”. Det var de orden jag lockade Krister med inför denna överraskningshelg. 

Bortom Kristers veto hade vi samlat ett gäng som skulle fira hans passerande av 50-årsgränsen. Jag hade lurat i honom att vi ville ut och campa och då Camilla, Kristers fru, var involverad var det aldrig tal om att han skulle tacka nej till en fricampinghelg med oss. Frågan var bara hur vi skulle få honom att följa oss istället för som det brukar vara, vi följer honom. Löftet om en fantastisk plats vid en sjö i närheten av Skokloster var det enda som behövdes för att få honom att möta upp oss ovanför motorvägen mellan Västerås och Enköping. 👍🏻

Med Krister och Camilla på släp och mörkret tätt slutet omkring oss började vi vår resa. När vi några kilometer nordost om Enköping svängde mot Uppsala istället för mot Skokloster hade Krister muttrat lite om felkörning. Vi låtsades dock som ingenting och ursäktade oss i Uppsala att vi, precis som han trodde, hade kört fel men nu hade en ny plan. Häng på! Krister svalde betet och följde oss hack i häl, även när vi valde att gena på en kringelkrokig småväg (jag och Majk fnissade ikapp då det var betydligt enklare för oss med husbil att gasa på än för Krister med husvagn på släp att hänga med). När vi började se skyltar om Knutby ringde jag Krister igen och förskräcktes över platsen. ”Jag vägrar att sova i Knutby, jag har bokat plats på en camping så att vi kan äta middag och sova gott”. Jaja, sa Krister och så körde vi sista biten till Grisslehamn och Grisslehamns Marina och camping. 

Då Pelle och Gun redan var på plats gjorde de det enkelt för oss att bara glida upp för backen och medan Krister rangerade parkerade vi illa så att han aldrig fick möjlighet att känna igen de som stod intill oss. Bara minuter senare satt vi fyra inne hos oss och åt middag…..när det bankade på dörren. Utanför stod Pelle & Gun och Micke & Patric. När vi alla stämde upp till ”Ja må han leva” föll poletten till slut ner. Krister förstod att han hade gått i en fälla. 

När jag bokade campingtomterna (300:-/dygn inkl. el) berättade den trevliga campingvärden att det finns en grillstuga nere vid vattnet. Superbra när man är ett gäng, då det snabbt blir trångt inne i campingfordonen.  Där avslutade vi kvällen med brasa och skratt. 

Morgonen efter tog alla det lugnt. Vid lunch träffades vi ute för en skål för Krister sedan fick alla sätta fart med dusch och piff. När Björn & Anneli dök upp, som ytterligare en överraskning, var det dags att promenerade ner till hamnen och färjelägret till Eckerölinjen. Nu skulle vi ut på kryssning. Vi hade bokat buffé på utresan och då det bara tar två timmar att korsa Ålands hav den här sträckan var det alldeles lagom tid för att avnjuta god mat och dryck. Medan båten låg i hamn förflyttade vi oss till dansbaren. När dansbandet, vi och övriga passagerare hade hurrat för Krister började vi turas om att uppsöka taxfreen. De två timmarna tillbaks till Sverige gick fort och snart var vi alla på väg upp mot campingen igen…släpandes på pirror med godis. 

Natten tillbringade vi i grillstugan. Brasrök, finsk karaoke och gapskratt rullade ut genom den lilla dörren ut över vattnet. Tur att vi nästan var ensamma på campingen. 

Tack till
Micke & Patric
Pelle & Gun
Anneli & Björn
Ellan & Mange
Pia & Stefan
Mattias & Bibbi
Annica & Patrik
för att ni bidrog till den här lyckade överraskningen. ❤️

Hurra för Krister!

2 kommentarer

Kommentera gärna, tack!