Södermanland,  Ställplats

Stockholm

För någon månad sedan bestämde jag att jag skulle överraska Majk, som fyller år 28/1, med en stockholmshelg där bara han och jag skulle mysa på restaurang och gå på bio. När jag hade fått bokningsbekräftelsen från Tantolunden skrev jag in datumet i min almanacka i mobilen och höll sedan tyst för att kunna smyga med besöket. Några dagar senare undrade han vad det var för stockholmsbesök det stod om i hans almanacka. Amäh, våra kalendrar hade synkat med varandra!!!

Jaja, nu slapp jag smussla och kunde istället be honom försöka smita från jobbet vid två så vi kunde komma iväg tidigare än vanligt. Det gjorde dock liten skillnad då vi var tvungna att åka över Gullmarsplan ner till Tanto (det är dubbdäcksförbud på Hornsgatan) och hamnade i rusningstrafiken. Det var ändå riktigt skönt att vara framme och rangerade en halvtimme innan vi i vanliga fall brukar åka hemifrån. Skönt var även att det inte ännu var fullt på ställplatsen. Vi kunde välja att backa in vid planket mot järnvägen istället för mot backen upp till Ringvägen då sömnen brukar bli lugnare stående åt det hållet. När jag hade släpat fram ljuslyktor, elkabeln var inpluggad och stolarna snurrade promenerade vi bort till Bysistorget och köpte med oss sushi och dumplings från Jappi Sushi. Sedan kröp vi upp i soffan och mumsade och kollade på film.

Då vi hade med oss Ludvig ville vi inte gå iväg för tidigt på lördagsförmiddagen, men efter en långpromenad i Tantolunden lämnade vi honom och husbilen. Vid elva promenerade vi ner mot Slussen längst Hornsgatan. Vi kom bara ett par kvarter när vi blev inbjudna i en lastbil vars flak var omgjort till en minirestaurang. Il Tempo (italienaren på Högbergsgatan) ”promotade” sin lördag- och söndagsbrunch genom att bjuda förbipasserande på prosciutto, parmesan, pizza, pannacotta och tiramisu. Medan vi smaskade i oss blev vi fotograferade av både personalen och förbipasserande där vi satt uppflugna i en glasbur på flaket. Väldigt gott men kallt och märkligt. Vi fortsatte vår promenad. När vi närmade oss Götgatsbacken frös vi rejält. Det var -6 grader och vi längtade in i värmen. Vi gick in och ut i lite olika butiker längst Götgatan. Sedan vek vi ner på Folkungagatan, men det var inte förrän vi kom fram till hörnet av Renstiernasgatan-Folkungagatan som vi smet in på en pub för värme och öl. Nu blev vi rätt kortvariga där då det var snålt med värme och vi frös trots att vi var inomhus. Majk betalade för ölen och vi fortsatte vår promenad längst Renstiernasgatan ner till Ringvägen och bort till Ringen. Här fick Majk betala toalettinträde åt mig då ölen och kylan hade gjort sitt. Sedan gick vi Götgatan upp mot Medborgarplatsen. Några hundra meter innan ligger biograf Victoria. Jag hade lovat att bjuda Majk på bio och mat, nu skulle vi spana in en film. Det var matinédags men den enda film Majk föll för var en ny clintanfilm. Jag var skeptisk……zzzzZzzzzzZzzzz. Vi fortsatte bort till Filmstaden Söder där den intressanta filmen bara hade spridda platser kvar. Nä, nu skiter vi i det här. Vi hyr en film i husbilen sen istället, vi går och äter! Tillbaks uppe vid Götgatsbacken viker vi in på St Paulsgatan för att en minut efter fyra rycka i dörren till Texas Longhorn. Nu skulle jag bjuda Majk på den köttbit han hade önskat. Vi var kvällens första gäster, och tur var det. Inom kort var restaurangen full. Sedan åt vi nachos och kött samt njöt av den goa värmen i ett par timmar. När det var dags att betala skickade jag över mitt Visa till Majk, gav honom koden och gick på toa. När jag kom ut igen såg jag honom precis ta emot mitt kort och istället räcka över sitt – jag hade gett honom fel kod. Tillbaks till husbilen rastades hunden sedan hyrde vi en film på iTunes och avslutade kvällen i soffan.

Natten blev dock långt ifrån lugn. Först höll snösvängen på att skrapa upp hela Ringvägen, sedan smällde det av dubbla knallskott någonstans nere vid Zinkensdamm och när jag äntligen somnade om rasslade grannarna ut ur sin husbil, fulla som kastruller, med högljutt prat. Det hjälpte föga att vi stod parkerade mot planket. 😄

På söndagen lämnade vi Tanto och körde först till Farsta för lite shopping (Majk suktade efter en bagerisemla men vi sköt på den), vidare till Länna där vi köpte mig en Fitbit (stegräknare) och sedan till Skogskyrkogården där vi efter ljuständning tog en fika ihop med Alexander och Gina (son och sonhustru). När vi åkte hemåt summerade vi vår helg.

Vi hade haft en mysig men kylig helg där Majks födelsedagspresent bestod av: ingen bio, pubbesök han betalade, toabesök han betalade, restaurangmiddag han betalade, en ny teknikpryl till mig och parti- och minutsemla från Citygross kyldisk till honom. 😂

PS: Vi har gemensam ekonomi.💸💸💸

25-27/1 2019

Kommentera gärna, tack!