Östergötland,  Ställplats

Vadstena

Vi var sugna på en liten tur med husbilen. Inte så långt bort. Bara jag och Majk. Inga krusiduller. Man tager vad man haver……och så hinner vi inte ut på stora vägen innan Majk säger ”Mattias och Bibbi är i Jönköping. De vill träffas. Vadstena eller Motala?”

Vadstena fick det bli då jag tycker ställplatsen i Motala både ligger tråkigt och är tråkig. Förra gången vi bodde på ställplatsen i Vadstena stod vi precis intill sjön. Den här gången vände vi Vättern ryggen och tittade istället ut över Vadstena slott. Förra gången betalade vi dessutom 160:- inkl. el i början av maj. Denna gång, i början av januari betalade vi 150:-……för ingenting mer än en ojämn grusplats. Priset är egentligen överkomligt men vi använde inte el (det kostar 180 då) och servicehus finns inte överhuvudtaget vintertid. De hänvisar till slottet om man vill gå på toaletten……vardagar mellan 10 och 16. Nu klarar vi oss helt utan både el och övrig service, men för 150 spänn förväntar jag mig mer. Hur som helst hade vi en trevlig kväll. Mattias och Bibbi bullade upp med olika småplock och vi hade sedan mycket att prata ikapp då det var flera månader sedan vi sågs.

På lördagen drog vi vidare. Längst småvägar körde vi norrut mot Askersund. Några mil innan drog vi i handbromsen intill den lilla sjön Vikas i samhället Zinkgruvan. En supermysig och välordnad ställplats som säkert gör sig ännu bättre på sommaren. Trots avsaknad av sommar och sol tog vi en fika på den lilla bryggan nedanför vår husbil innan jag och Bibbi gjorde lunch medan våra män tog en promenad runt sjön. När det började skymma drog vi igång en brasa på den fina eldplatsen där vi myste med gott att dricka och grillade marshmallows. När elden falnade och jag frös gick vi in till oss igen. Kvällen tillbringades sedan med gemensam middag, spel, prat och skratt.

Morgonen efter vaknade vi i dimma. Sjön hade lagt hela omgivningen i en vit tjocka. Vi tog det lugnt men vände sedan hemåt efter en rolig och oplanerad helg.

En trevlig överraskning på lördagskvällen var att mannen som sköter om ställplatsen Lönns kurva (lat:58,8178 lon:15,0977) vid Zinkgruvan knackade på dörren och berättade att han hade placerat ut en soptunna åt oss. De har inte så många vinterbesökare så den var undanställd, men när han såg att det lös kom han ner. Vi pratade med honom en lång stund och han berättade om orten. En mycket trevlig prick. Vi lovade att lovorda ställplatsen så han får fler besökare. 👍

4/1-6/1 2019

Kommentera gärna, tack!