Svindersviksbron
Fricamping,  Södermanland

Food and Wine and some rain

Redan förra året då vi lämnade Älvsjömässan sa vi att ”det här gör vi om”. Nu var det dags igen. 

Vi besöker Stockholm då och då, oftast bor vi vid Tantolunden och ställplatsen med samma namn. Dock kräver det en del framförhållning då den ofta är fullbokad långt i förväg. Vi ville kolla upp en ”fricampingplats” vi hade hört ryktas om. I någon app hittade vi koordinater till Nacka strand och den p-plats som sades vara lämplig som övernattningsplats. P-platsen låg precis intill färjorna som trafikerar Nacka-Nybroplan (city). Låg alltså. Nu var det en enda stor byggarbetsplats. Snopet! Eftersom det var trångt på platsen var vi tvungna att fortsätta köra längst kajen för att hitta en plats längre fram att vända på. Det visade sig att vägs ände och vändplatsen var en stor, tom parkeringsplats med rutor där vi kunde backa ut överhänget utan att störa någon. För 45:- fick vi en lugn övernattningsplats med utsikt över Stockholms inlopp och Kaknästornet. 👍

Efter frukost körde vi ut till Skogskyrkogården för ett besök vid min mammas grav. Att köra från Nacka till Nynäsvägen är så smidigt numer (när vi flyttade från Stockholm var tunnelarbetet påbörjat men långt ifrån klart) och andra etappen till Älvsjömässan via Örbyleden gick också snabbt och lätt. Vi hann därför både slappa och duscha innan 12:45, vilket var den tid vi ville passa då Per Morberg skulle stå på scen och laga mat vid den tidpunkten. Vi missade honom helt. För när vi strax innan vi skulle gå, via Easypark-appen, tänkte betala för vår övernattning på p-platsen utanför östra ingången ville de ha 345:-. Nämen, det betalade vi inte förra året och på hemsidan står det 150:-/dag….? Majk ringde Easypark som påstod att ”jovisst kostar det 150:-, men bara fram till midnatt sedan startar en ny taxa på 150:-”. Den som kan räkna undrar kanske som vi var de resterande 45 kronorna kommer ifrån. Jo, det är en transaktionsavgift Easypark tar ut = 15%. 

Näeeee, tänkte snåla jag. Det betalar jag inte då jag vet att vi inte ens betalade hälften förra året. Jag stegade ut till p-automaten tio meter framför bilen, skickade in mitt Visa, knappade in vårt regnummer och fick för 150:- p-tid fram till 08:00 morgonen efter. Ha, mer vin till mig!

Väl inne på mässan gled vi omkring bland alla stånden med mat och dryck, tittade på olika tv-kockar som lagade mat, testade både vin, bubbel, glögg och öl samt njöt av både Irish Coffee och Aperol Spritz. Mellan dryckesprovningarna åt vi pizza, godis och olika snacks innan vi avslutade vår dag inne på mässan med middag. 

Klockan var bara 19 när vi kom tillbaks till husbilen. Superskönt att efter en härlig dag fortfarande ha en lång kväll att njuta av. En riktigt lyckad mässa i år också. Kanske gör vi om det nästa år igen.  

8-10/11 2019

Kommentera gärna, tack!