Fricamping,  Ställplats,  Värmland,  Västmanland

Vart pekar näsan idag?

Med husbil tar man dagen, och framförallt natten, som den kommer.

En jobbarkompis hade berättat att hon funderade på att åka till Filipstad, det skulle anordnas marknad där hela helgen. En jättestor marknad. Det tände jag så klart på…och Majk fick köra mig dit. När vi på fredagskvällen kom fram till Filipstad hade det blivit mörkt och den stadsnära ställplatsen var givetvis full (det finns två men den andra hade marknaden ockuperat), men turligt nog fanns det ytterligare en ställplats uppe vid skidanläggningen. Där fanns det en alldeles lagom, ledig plats till oss. Toppen! Ställplatsen låg i och för sig några kilometer från stadskärnan men det var bara skönt en helg som denna då marknads- och tivolibesökare brukar kunna bullra om natten. Det blev dessutom en billig övernattning eftersom vi bara hittade skylten om att det kostade 170 kronor att nyttja ställplatsen men inte till vem eller var man skulle betala. Då vi lät bli att plugga in elen kändes det ändå inte som att vi var några stora snyltare.

Natten var, som förväntat, lugn och skön. Jag vaknade tidigt och knuffade igång Majk redan vid åtta. Efter en mysig frukost packade vi ihop och körde ner till Filipstad. Nu var det dags för marknad. Majk muttrade redan då vi började ziczac:a mellan stånden och det blev inte bättre ju längre förmiddagen gick. Marknaden var verkligen jättestor. När även jag hade tröttnat åkte vi vidare till Barilla-/Wasafabriken. Hysteriskt mycket folk men vi kämpade oss genom fabriksbutiken och kom ut med flera kassar pasta och knäckebröd. Superrolig shopping!

När vi var färdiga i Filipstad var vi även färdiga med Filipstad. Vi hade ingen plan för dagen men pratade om att åka över till Krampen för att hälsa på ett par kompisar. Lite norr- och sedan österut men när vi kom fram till Kopparberg enades vi om att nu ville vi inte sitta i bilen längre. Solen strålade. Vi ville mycket hellre sitta utanför med ett varsitt glas bubbel och bara njuta av dagen. Det visade sig att Kopparberg bara hade ett par skittrista parkeringar (som kallades ställplatser i vår app) men turligt nog hade de istället en skylt om ”badplats 4 km”. Vi följde skyltningen och hittade en jättefin badplats efter några kilometer. Det var rofyllt på platsen. Några vilsna badgäster, en familj som spelade kubb och en ensam and. Vi åt lunch i solen innan vi tillsammans med anden promenerade längst sjön och hittade en pytteliten båthamn. Där var det ännu mysigare än vid badplatsen. Vi slängde in bord och stolar och flyttade oss några hundra meter och blev sedan sittandes intill sjön Ljusnaren tills solen inte längre värmde.

Jag vaknade tidigt även på söndagsmorgonen. När jag drog ner gardinen och tittade ut var hela världen vit. Ett par timmar senare väckte jag Majk. Då hade solen trängt undan nattens dimma och ännu en fantastisk sensommardag hade gjort entré. Vi åt en väldigt långdragen frukost och pysslade med allt möjligt för att slippa packa ihop och återvända till vardagen. Sverige är så fantastiskt vacker denna årstid. ❤️

31/8-2/9 2018

Kommentera gärna, tack!