Skåne,  Ställplats

Bengt i Örkelljunga kan man alltid lita på …

Wismar ligger bra till om man, som vi, inte har bestämt sig hur man vill lämna landet. Mitt i mellan Lübeck och Rostock kan man välja halvdagslång färja från Rostock eller att från Puttgarden ta sig till Rödby i Danmark och sedan bron över Öresund till Malmö. Vi valde att åka ut på Fehmarn och via Puttgarden ta oss till Danmark. Vi stannade, som brukligt är, på Bordershopen i Puttgarden, inhandlade det vi tyckte vi förtjänade, köpte överresa för 115 euro och väntade en färjeavgång (närmare timmen) innan vi rullade ombord och gick direkt upp till bufférestaurangen. Vi åt i lugn och ro och när vi var klara gick vi rakt ner till husbilen igen för att rulla av i Rödby, Danmark.

Vår första plan var att stanna på den fina parkeringen intill brofästet vid Farø för övernattning, men då klockan bara var strax efter 15 tyckte jag att vi skulle köra lite till. Efter det hittade vi ingen intressant plats längst vår väg så vi fortsatte köra och passerade bron runt 17. I Sverige tog vi sikte på ställplatsen i hamnen i Landskrona…..som självklart var fylld till bristningsgränsen vid den här tidpunkten. Sura beslutade vi att åka till den plats vi alltid har lyckats klämma in oss på, ställplatsen längst E4:an hos husvagnshandlaren ”Bengt i Örkelljunga”.

Okej, ställplatsen ligger inte i världens charmigaste omgivning men för 50 spänn får man övernatta på grus eller gräs och har, mot kostnad, tillgång till både el, vatten och avlopp. Fler handlare borde anamma denna fantastiska service för sina varande och kanske blivande kunder. Tummen upp!

Vi har övernattat hos Bengt många gånger men aldrig tagit ett vettigt foto. Denna bild är snodd från deras websida.
20/7-21/7 2017

Bengt i Örkelljungas ställplats (lånad bild)

Kommentera gärna, tack!