Mer socker. Plombdödaren kanderat äpple.
Södermanland,  Ställplats

Taxinge julmarknad 2019

Jajamän, vi har besökt Taxinge slott igen. Det var inte vår tanke när vi några veckor tidigare bestämde med Krister och Camilla att vi skulle campa ihop, men när det visade sig att de jättegärna ville besöka en julmarknad fanns det bara en bra att välja på – Taxinge. Vi har besökt den flera gånger tidigare och visste att den både är julig och trevlig samt att man kan övernatta på plats. Att Pia & Stefan, Pelle & Gun och Thomas & Anne också skulle finnas på plats gjorde inte saken sämre. Okej, vi åker väl dit igen då!

De andra åren har vi övernattat på stora parkeringen med slottet, julgransallén och alla rader av marschaller framför husbilen. I år hade vi blivit tipsade om att stå inne på stallbacken. Där kunde man stå ostört hela helgen, med el.👍🏻 Vi lirkade oss, mot trafiken, in bakom alla byggnader där vi kunde backa in framför tre höga, illaluktande silos. De andra, förutom Pia & Stefan, var redan på plats. När vi hade swischat de 200 kronorna för övernattningen gick vi ut för att hälsa på de andra. Vi höll på att halka omkull i den leråker som skulle föreställa stallbacke. 😱 Efter en snabb middag slabbade vi oss över till Krister & Camilla på andra sidan gården. Där blev vi sittande resten av kvällen med glögg, prat och spel. 

Vi har som sagt besökt Taxinge tidigare. Därför visste vi att ju tidigare man går på marknaden desto färre besökare. Alltså stegade vi iväg genom geggamojjan strax efter 10. Dessa slottsmarknader har många olika stånd men med åren känner man igen dem. Saffransglögg, marsipangrisar, rökt fläsk, havtornsmarmelad, brända mandlar, grantomtar och marmeladstänger. Japp, vi har sett det förr. 

Efter en fika inne på ”kakslottet” och lite inköp av bra att ha-saker återvände vi till vårt lilla läger. Där samlades hela gänget för korvgrillning och Jägermeister. Trots att det var rätt kyligt blev vi sittande ute ett par timmar.

Efter middagen avslutade vi kvällen med prat, skratt och spel. Vi enades dessutom om att OM vi besöker Taxinge julmarknad igen då övernattar vi ute på den torra parkeringen. Geggiga, illaluktande och utsiktslösa stallbacken var inget för oss. 

22-24/11 2019

Kommentera gärna, tack!