Stenbrottet i Hällekis...
Fricamping,  Ställplats,  Västergötland

Två brott i en smäll

Det här är en ovanligt trist vår. Corona, få helg- och klämdagar och dessutom har det härliga vårvädret lyst med sin frånvaro. Trots det valde vi att packa husbilen på onsdagskvällen för att snabbt kunna dra iväg på torsdagseftermiddagen (valborgsmässoafton). Vid sjurycket viker vi av E20 med låga förväntningar om att få en ledig ställplats så här sent på kvällen i slutet av april. Mot alla odds fanns det mycket ledigt på ställplatsen i Lyrestad precis intill Göra kanal. Vi swishade 225:- för en elplats till den pratglada avgiftsindrivaren. Då vädret var gråmulet och kallt snurrade vi bara stolarna och kollade sedan på film till läggdags.

Ställplatsen i Lyrestad ligger jättefint men då vädret fortfarande var trist på fredagsmorgonen och kanalen var lika tom som de i Venedig kände vi inte för att ödsla mer tid där. Vi körde vidare söderut. Jag vet inte om vi dolde eller toppade vårt ”resebrott” genom att söka oss till ett stenbrott, men Hällekis har vi velat besöka länge och nu var det dags. Vädret var rätt okej när vi kom fram så när vi hade parkerat gav vi oss ut på en promenad runt den lilla anlagda sjön i det nedlagda stenbrottet. 

Under dagen kom och åkte det många fordon. Bilar med både promenad- och fiskesugna men framförallt husbilar. Ytorna i stenbrottet är verkligen perfekta för oss som gillar att fricampa och en varmare dag hade vi kunnat njuta vid någon av de många picknickborden längs sjökanten. Nu njöt vi istället runt en liten brasa tillsammans med Peter & Cissi och Peter & Linda som dök upp under eftermiddagen. När brasan inte längre klarade att hålla oss varma tog vi kväll med en bra film. 

På lördagsförmiddagen körde vi norrut igen. Ytterligare en ställplats intill Göta Kanal fick ett besök – Tåtorp. Den här slussen ligger lite vid världens ände men då ställplatsen inte har el är nog risken rätt liten att den är full sommartid. Den här ostadiga helgen i början av maj var platsen tom på husbilar men vi hade tur med vädret och kunde sitta ute och gotta oss tills vi var högröda i ansiktet. Det fanns inte så mycket annat att göra än att titta på de som la i sina båtar och barnfamiljer som grillade, men 95:- tyckte vi platsen absolut var värd. Nu för lugnet, till sommaren för läget. 

På söndagen tog vi det lugnt. Jag hann storstäda husbilen innan vi packade ihop och då vi inte var stressade hem valde vi att göra en avstickare till Karlsborg för en glass och en promenad innan vi på småvägar körde hemåt. 

30/4-3/5 2020

2 kommentarer

 • Margaretha Lillvik

  Stenbrottet hittade vi av en slump. Trevlig plats. Göta kanal var länge sedan. Trevliga bilder.

  • Eva

   Tack! Vi har campat i stenbrottets närhet för flera år sedan utan att veta att platsen fanns. Bättre sent än aldrig. 😂
   Ha en skön helg!
   //Eva

Kommentera gärna, tack!