Campingplats,  Dalarna

Rättviks marknad

I somras, när vi träffade Thomas och Anne på marknaden i Malmköping pratade vi om att åka upp till Rättvik tillsammans. Facebookgrupp skapades och passande resesällskap bjöds in. Ett flertal vänner sökte in i gruppen, till och med människor som för oss var helt okända ville hänga med, till slut blev vi sex ekipage som mötte upp på Rättviks camping. När vi, som sista husbil, rullade in strax efter 20 var de andra samlade vid eldplatsen. Trots brasa blev det ändå kyligt så vi smög istället in till Micke och Patric för en smaskig ostbricka och (utspillt) vin.

Efter frukost på lördagen gick vi de få hundra meterna till marknadsområdet. Marknaden var jättestor. Vi gick planlöst omkring ett par timmar, köpte lite vi tyckte vi behövde och åt langos och belgiska våfflor innan vi återvände till campingen. Efter en fika i ”lägret” startade Thomas upp sin Muurikka och sedan bjöd han hela gänget på en smaskig pytt i panna. Tack Thomas, det var jättegott! Vi försökte vara tappra och sitta kvar ute men till slut fick vi ge upp. Kvällen avslutades istället inne hos Pia & Stefan.

På söndagen lämnade alla Rättvik tidigt men flera av oss körde inte längre än till Leksand och knäckebrödfabriken. Där frossade vi i lådor med sneda hårdbröd. Ett bra avslut på en härlig helg.

5-7/10 2018

Kommentera gärna, tack!