Fricamping,  Ställplats,  Västmanland

Västerås – nutid vs. forntid

Den här årstiden hinner vi knappt komma hem förrän vi är sugna att åka ut igen. Då passar det perfekt med alla dessa helgdagar som ger oss härliga fyradagarsveckor. 

Den här fredagen ville vi inte åka långt. Då vi flera gånger under vintern har haft siktet inställt på Västerås men hamnat på andra platser tog vi nu beslutet – lagom långt. Alltså kunde jag redan vid halv åtta slänga ihop middag till oss som vi sedan åt i sällskap av tv:n och solnedgången över Anundshög. 

Morgonen efter vaknade vi, efter en lugn natt på den stora, fria parkeringen intill fornminnet, i solsken. Efter frukost i bilen och en spännande tur bland över 2000 år gamla stenar åkte vi vidare. Vi hade ingen plan om vart mer än att vi skulle köra förbi Saluhallen i Västerås och köpa lite goda ostar och något kött att grilla…..men, innan vi körde dit skulle vi bara svänga förbi, den alltid fulla, ställplatsen vid Västerås småbåtshamn och kolla hur full den var. Det var den inte. Det fanns fler platser lediga och när vi rullade innanför bommen blev en plats på förstaraden precis ledig. Vi nöp den direkt. Efter ett telefonsamtal och 200 kronor i switch kunde vi plugga in el och ställa ut våra sköna stolar. Där blev vi sittande till magen började kurra. Då promenerade vi de 3 kilometerna till Saluhallen Slakteriet. Istället för inköp av ost och grillkött åt Majk en maffig burgare från Ribhaus och jag nåt vegetariskt från Veggoköket. Mumsigt!

När vi efter ett par timmar var tillbaks till ställplatsen dök Krister och Camilla upp med en påse fikabröd. Efter några timmars skitsnack, i den allt lägre stående solen, var det dags att ta kväll. Som vanligt var vi, trots att vi tyckte vi la oss tidigt, en av de sista att dra upp mörkläggningsgardinerna.

26-28/4 2019

En kommentar

  • Reiselinda

    Låter som en trevlig helg. Vi har stannat till vid Anundshög med personbil en gång. Verkligen trevlig miljö. Bra att veta att man får stå där med husbil.

Kommentera gärna, tack!